Jump to content

Scandal înainte de Australian Open! Simona Halep este printre vedetele acuzate că primesc favoruri speciale


Recommended Posts

Organizatorii primului turneu de Grand Slam al anului au împărțit participanții în două grupe pentru a petrece carantina obligatorie de 14 zile, unii vor sta la Melbourne, în timp ce alții vor fi cazați la Adelaide.

Simona Halep participă la un turneu demonstrativ la Adelaide

Simona Halep se află printre cei care vor rămâne în izolare la Adelaide, orașul natal al antrenorului ei, Darren Cahill. Printre cei care o vor însoți se numără cele mai sonore nume precum Rafa Nadal, Novak Djokovic, Dominic Thiem, Naomi Osaka sau Serena Williams.

De altfel, aceștia vor participa la un turneu demonstrativ pe 29 ianuarie, A Day at the Drive, evenimentul care deschide sezonul în Australia.

Jeremy Chardy, revoltat de condițiile diferite de la Australian Open

Citat

Internazionali BNL D'Italia 2020 - Day Eight

Însă condițiile mult mai lejere de carantină de la Adelaide i-au indignat pe ceilalți jucători nevoiți să suporte restricții mai aspre la Melbourne,unde jucătorii au voie să iasă pentru 5 ore doar la antrenamente.

Jeremy Chardy este cel care a vorbit vehement despre discriminare.

”Toți am fost surprinși când am auzit asta în privința celor care fac parte din top! Este foarte ciudat, ca să fiu elegant.

Ei vor avea posibilitatea să meargă la sala de forță, să se antreneze la hotel, să-și facă exercițiile în mod normal. Toți vor putea ieși, vor putea chiar să trăiască normal.

Au oricum o mulțime de privilegii. Dacă vor putea face mai mult decât noi, cei carantinați la Melbourne, deja nu se mai poate vorbi despre aceeași pregătire.

E foarte ciudat pentru un sport unde toți ar trebui să avem șanse egale. Sunt curios ce s-ar fi întâmplat cu Federer dacă ar fi venit”, a fost opinia lui Jeremy Chardy în cotidianul L’Equipe.

Perioada de carantină din Australia, o provocare mentală pentru Simona Halep! Ce a schimbat în pregătirea pentru sezonul 2021

Simona Halep a început, în România, pregătirea fizică și mentală pentru startul sezonului 2021, din Australia.

Sportiva, clasată pe locul doi WTA, a recunoscut că perioada de carantină, de 14 zile, impusă de autoritățile australiene reprezintă o încercare din punct de vedere mental, dar experiențele pe care le-a avut la turneele la care a jucat în pandemie au ajutat-o să se obișnuiască cu noile reguli.

Perioada de carantină din Australian, o provocare mentală pentru Simona Halep

”Știu că din punct de vedere mental va fi greu, dar simt că experiențele din 2020 m-au ajutat, știu la ce să mă aștept. E foarte bine că putem ieși din hotel câte cinci ore pe zi, pentru antrenamente.

Sunt mai puțin stresată știind că merg în Australia, pentru că acolo a fost gestionată foarte bine pandemia. Știu că odată încheiată carantina, voi fi liberă. Perioada petrecută în carantină anul trecut m-a făcut să mă obișnuiesc cu petrecerea timpului liber în casă”, a declarat Simona Halep, pentru Reuters.

Simona Halep va pleca spre Australia în jurul datei de 15 ianuarie. Începând cu 31, după perioada de carantină pe care o va avea la Adelaide, sportiva din România va juca la un turneu de categorie WTA 500, la Melbourne, urmat de Australian Open, programat între 8 și 20 februarie.

Simona Halep, pregătire fizică intensă în pauza competițională

Simona Halep a anunțat că în ultimele luni, în care a avut pauză competițională, a lucrat mult din punct de vedere fizic, efectuând exerciții pentru creșterea forței și a masei musculare.

”Am muncit mult fizic. Trebuie să am grijă de corpul meu acum mai mult decât oricând, așa că am făcut multe exerciții de forță și pentru viteză.

De la începutul lunii decembrie, am accelerat pasul cu pregătirea. Acum am început să joc și câteva seturi împotriva jucătoarelor din România, să fiu gata pentru meciurile din Australia”, a transmis Simona Halep.

În 2020, Simona Halep a avut un sezon reușit, cu semifinală de Australian Open și trei turnee câștigate, la Dubai, Praga și Roma. Ultimul meci oficial disputat de româncă a avut loc pe 4 octombrie, 1-6, 2-6 în optimile Roland Garros cu Iga Swiatek, jucătoare ce a și câștigat Open-ul francez.

www.digisport.ro - sursa

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...