Jump to content

Situație ciudată. Dayana Yastremska, suspendată provizoriu pentru dopaj, a fost primită la Australian Open


Recommended Posts

dayana colaj

 

În urmă cu o săptămână, vestea că Dayana Yastremska a fost prinsă dopată a surprins lumea tenisului. Acum însă ucraineanca a fost acceptată să participe la Australian Open.

Decizia a generat o ploaie de reacții, însă oficialii forului internațional au dat o explicație.

Doi jurnaliști specializați pe probleme de dopaj și tenis, Jannik Schneider şi Tumaini Carayol, au obținut o reacție scurtă, iar aceștia spun că ITF le-a comunicat simplu că "jucătoarea are încă dreptul să conteste suspendarea provizorie. În cazul în care o va face şi are câştig de cauză, atunci poate juca imediat".

Până atunci însă ea se poate antrena liniștită în Australia până la debutul turneului.G

https://www.digisport.ro/galerie-foto/1/tenis/situatie-ciudata-dayana-yastremska-suspendata-provizoriu-pentru-dopaj-a-fost-primita-la-australian-open-986897
Dayana Yastremska, suspendată provizoriu pentru dopaj pe 7 ianuarie
Pe 7 ianuarie, Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a decis să o suspende provizoriu pe Yastremaka. Totul după ce jucătoarea de 20 de ani a picat un test antidoping din noiembrie 2020.

Sportiva din Ucraina, ajunsă pe locul 29 WTA, este una dintre cele mai promițătoare tinere jucătoare din circuitul WTA.

La doar 20 de ani ea și-a trecut deja trei titluri în palmares (Hua Hin și Strasbourg în 2019 și Hong Kong în 2018) și a câștigat peste două milioane de dolari numai din premii.

Dayana Yastremska a răspuns imediat după decizia de suspendare pentru dopaj
La scurt timp după ce a primit decizia de suspendare, Dayana Yastremska a emis un comunicat pe care l-a publicat pe contul său de Twitter. Sportiva din Ucraina s-a declarat uimită de rezultatul testului antidoping și consideră că este o greșeală.

"Cu tărie afirm faptul că niciodată nu am folosit droguri sau medicamente care să-mi îmbunătățească evoluțiile. Sunt în stare de șoc și uimită de-a dreptul, mai ales deoarece cu două săptămâni înainte de acest test am fost testată negativ la Linz.

O concentrație mică a unei substanțe prezente într-un medicament destinat bărbaților a fost găsită în urina mea. Această substanță nu este recomandată femeilor din cauza efectelor adverse pe care le poate avea. Sunt hotărâtă să lupt pentru a-mi curăța numele", se arată în comunicatul Dayanei Yastremska.

 

Sursa:         DigiSport

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...